OPERIL

Web adresa:


Muči vas hunjavica i začepljen nos?

Nos je iznutra prekriven nježnim tkivom – sluznicom, koja proizvodi sluz. U normalnim okolnostima sluz štiti dišni sustav od vanjskih štetnih tvari koje udišemo. Nadražena nosna sluznica postaje upaljena i natečena te uzrokuje začepljenost nosa zbog veće proizvodnje sluzi, što predstavlja obrambeni mehanizam našeg organizma. Uobičajeni simptomi su: curenje iz nosa, svrbež i pečenje u nosu, začepljenost nosa, osjećaj «pune glave». Kasnije se može pojaviti pečenje u grlu, gubitak osjećaja mirisa, bol u licu, glavobolja, pečenje i suzenje očiju, bol u uhu i dr.

Upalu nosne sluznice najčešće uzrokuju virusi (gripa, prehlada) te alergeni i prašina. Tamniji, zeleno-žuti iscjedak iz nosa je znak da je došlo do bakterijske upale.

Kako si pomoći?

Najvažnije je redovito ispuhivati nos – i to jednu, a zatim drugu nosnicu. Ne preporučuje se pri ispuhivanju pritiskati obje nosnice istovremeno, jer dio sluzi odlazi prema ušima, što može uzrokovati bol i upalu.

Preporučeno je primjenjivati lijek lokalno na sluznicu nosa što će dovesti do smanjenja otečenosti nosne sluznice, a time i curenje, odnosno začepljenost nosa.

OPERIL®
1.brzo oslobađa začepljenost nosa
2.djeluje protuupalno – sprječava upalu nosne sluznice,
3.osigurava zračenje i čišćenje paranazalnih sinusa i Eustahijeve cijevi -smanjuje mogućnost pojave i razvoja upale sinusa i upale srednjeg uha,
4.djeluje do 12 sati nakon primjene – učinak traje cijelu noć,
5.djeluje antioksidativno.

OPERIL® sprej:
1.ubrizgava se u stojećem ili sjedećem položaju,
2.ne cijedi se niz grlo,
3.mikročestice spreja potpuno oblažu sluznicu nosa i sinusa,
4.sprječava širenje upale na sinuse, donje dišne putove i u uho.

OPERIL® sadrži oksimetazolin.

Ostale detaljnije informacije pročitajte u uputi o lijeku.


OPERIL® P kapi za djecu i OPERIL® kapi za odrasle

 


OPERIL® P sprej za djecu i OPERIL® sprej za odrasle

 

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.